duminică, 25 ianuarie 2015

Ce face soarele când nu e cu noi?

După cum am spus și zilele trecute, anul 2015 trebuie să fie mai bun decât anul 2014. Acesta este motivul pentru care, vă rog, ca după ce veți citi rândurile care urmează, să îmi lăsați un comentariu în care să îmi spuneți cum vi se pare un început de carte care să sune cam așa:

„Soarele, la fel ca în fiecare dimineață, răsare la ora stabilită, 05:40. Niciun minut mai repede, niciun minut mai târziu. Apoi, liniștit, își întinde razele peste orașe, așa cum s-ar întinde după o noapte de somn și ar fi amorțit. Tot la fel ca în fiecare zi, la ora 14:03 un nor alb se apropie de soare până îl acoperă și stă acolo fix 16 minute. În acest răstimp, soarele, are timp să-și aprindă o țigară, să tragă cu poftă un fum și apoi să-și spele tălpile fierbinți în oceanele curate. Lucrurile revin apoi la făgașul lor normal și soarele își continuă treaba până la ora 20:16 când se retrage la somn. Sau cel puțin așa credem noi. Poate că îi place să petreacă seara, sau preferă să piardă timpul în fața unor filme despre alți sori din alte constelații, ori citește o carte și bea un ceai negru cu lapte și își acoperă trupul cu o pătură subțire. Cine știe, poate e căsătorit, ori e văduv, sau poate soarele e defapt o domnișoară frumoasă care își ascunde chipul în spatele unui balon de foc pentru că a fost cândva blestemată de zeul Kandah[1] și nu poate să destăinuie nimănui misterul. Niciodată nu vom ști ce face soarele cu adevărat dintr-un singur motiv. Nici el nu știe ce facem noi atunci când lipsește el. Și noi nu-i povestim. Poate ar trebui să încercăm să purtăm un dialog cu el. S-ar bucura. Cred.”







[1] Kandah – în mitologia Sardiniană a fost zeul vieții. Acesta obișnuia să se îndrăgostească de cele mai frumoase muritoare. Fiind nu de o frumusețe orbitoare, de regulă era refuzat, motiv pentru care, ca pedeapsă, alegea să le blesteme.

4 comentarii:

  1. Un început de tip ancoră.
    (...) și te îndrepți cu ea (cartea) spre casieră.

    RăspundețiȘtergere
  2. E un început frumos de carte. Mie îmi place. Așteptăm să publici cartea . Desigur, e drum lung până la final.. Dar avem răbdare. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere